Regler om ringridning

Dagens deltagere blive delt op i hold med tildelt rækkefølge, som der rides i. Hver ekvipage får 5 forsøg. Når alle ekvipager har været igennem slusen/galgen 5 gange, afgøres det hvem der går videre til finalen ud fra hvem der har fået flest ringe.
De 2 rytter med flest ringe i hver hovedrunde går videre til finalen. Er der flere end 2 med samme antal ringe, er der omridning på 2 runder. Er der stadig lighed i antal ringe efter 2 runder rides en runde mere, hvilket man bliver ved med indtil det er afgjort hvem der skal gå videre til finalen.

Følgende reglerne skal være overholdt for at ringen kan godkendes:
• Man anspringer i galop min. 7 meter før galgen, dvs. ved begyndelsen af ”slusen”
• Ekvipagen skal bevæge sig fremad i en konstant bevægelse (galop).
• Spidsen af lansen må kun passere ringen én gang (man må f.eks. ikke stikke ”bagud” med lansen)
• Rytteren må ikke røre jorden efter man har startet ridningen mod ringen.
• Ringen skal blive siddende på lansen indtil de to galopspring efter galgen er afsluttet.
Reglerne for finalen er de samme som i hovedrunden.

Der er placering til 1, 2, og 3. pladsen.

LRK’s ringridnings mester er den LRK rytter der får bedste placering.
Lundtofte rideklub er på Facebook, du finder os her.
Lundtofte Rideklub - lundtofterideklub@hotmail.com